Blog

Fantasy handboll

Att spela fantasy fotboll eller fantasy basket har varit populärt ganska länge, det är idag en stor industri som samlar massor av spelare från hela världen över. Handboll är en lite mindre sport, men det betyder absolut inte att du som vill ge dig in i fantasy handboll kommer att ha det svårare att hitta rätt sida för dig att registrera dig på. Det finns ett alternativ för dig som vill ge dig in i fantasy handboll, och det är såklart att spela på riktiga matcher direkt, till exempel genom att använda en Bethard bonus eller liknande för att hjälpa dig få ut mer av dina pengar.

Om du spelar på matcherna direkt så kan du hänga med i alla vändningar och du kan helhjärtat heja på ett lag, men det som gör fantasy handboll till något alldeles speciellt är att du ibland kommer behöva heja på båda lagen – samtidigt.

Hur fungerar fantasy handboll?

Upplägget på fantasy handboll är liknande det som finns i andra sporter. Det går ut på att du ska styra över ett alldeles eget lag, som du själv har satt ihop. Det är som att du utför jobbet av en av världens största klubbar – utan att behöva göra något av det jobbiga som att hålla i träningar eller se till att alla spelare kommer på bussen inför en match. Du blandar helt enkelt det bästa av två världar – ditt intresse för sporten och din förmåga att förutse vad som kommer att hända under säsongen.

Det första du kommer göra som förbundskapten över din egna klubb är att välja vilka spelare du vill ha med dig. Det fantastiska med att spela fantasy handboll är att du kan plocka spelare från hela världen, från alla lag. Du kan dessutom välja spelare som kanske inte har kommit upp i A-laget än, eller spelare som ännu är för unga för att spela i de högsta ligorna professionellt. Du kan alltså välja och vraka bland världens alla talanger – helt fritt.

Att följa ligan

Det gäller att välja smart när det kommer till laguppställningen, se till att inte bara gå på vilka lag som har tagit hem ligasegrar eller internationella mästerskap när det kommer till landslag, det kan vara så att de bästa spelarna inte finns i de bästa lagen ännu. Det är också en bra idé att kolla upp vilken skadehistorik spelarna har, och vem som har varit skadad oftast, det kan vara ett osäkert kort att spela även om spelaren visar upp bra form när han väl är på planen.

När du har ditt lag är det dags att följa dina spelare i sina “riktiga” lag. Du kollar helt enkelt på de matcher som dina utvalda spelare tar del i, och om de presterar kommer du att få poäng som höjer din plats i ligan du gått med i. Om din spelare blir skadad, förlorar poäng eller åker på avstängningar – då drabbas din klubb också.

Mer spänning hela vägen

I och med att du bygger upp ditt egna lag kan du aldrig vara säker på hur långt dina spelare kommer att hänga med i sina olika ligor. Det kan ju vara så att en spelare du valt presterar fantastiskt medan hans lag ligger i botten av tabellen och inte kommer till slutspel, eller så kan det vara precis tvärtom. Det kan också vara så att du måste hålla på båda lagen i en match, eftersom du har spelare i bägge klubbar.

Leave a Reply