KHK News

VM i handboll 2019

Nästa år är det återigen dags för VM i handboll, och vi är peppade till tusen. Det som är så bra för svenska supportrar är att mästerskapet spelas i Danmark och Tyskland, vilket gör att man kommer kunna hitta väldigt billiga flygbiljetter – och turen är kort nog att man knappt hinner hämta en comeon bonuskod under resan. Datumen som gäller är mellan den 9 – 27 januari, vilket innebär att en biljett till en av slutmatcherna blir en perfekt julklapp till den som gillar handboll. Vi har såklart tittat lite närmre på vad det är som kommer att hända under mästerskapet, och hur man som supporter kan ta sig till de olika matcherna.

Arenorna där VM spelas

Det är totalt sex olika arenor som kommer stå värdar till matcherna, två stycken i Danmark och tre i Tyskland. De som ligger i Danmark är dels Royal Arena, som ligger i Köpenhamn och har en kapacitet på 13 500 personer, och dels Jyske Bank Boxen, som ligger i Herning, med plats för 15 000 personer. I Tyskland är det Lanxess Arena som är den största med sina 19 250 platser, den arenan finns i Köln. näst störst är Mercedes-Benz Arena med sina 14 800 platser, som är belägen i huvudstaden Berlin. De två andra spelplatserna är National Indoor Arena i Hamburg, med plats till 13 300 personer, och Olympia i München, som har plats till 12 000 besökare.

Håll koll på damerna

Det kanske känns orättvist att vi bara pratar om herrarnas turnering, när damerna faktiskt har sitt VM samtidigt, men det är av den enkla anledningen att damerna spelar i Japan, vilket känns som ett lite väl långt avstånd att flyga. Vi kommer självklart sitta bänkade framför TV:n för att följa våra svenska spelare från andra sidan världen! Om man vill se lite mer live action råder vi er att sikta in er på killarnas turnering, det kommer inte att tömma plånboken på samma sätt.

Sveriges väg till VM

Det är ju faktiskt så att Sverige ännu inte har kvalat in till att spela VM. Hade vi tagit EM-guld i årets turnering hade saken redan varit klar, men tyvärr räckte det inte hela vägen och vi behöver ett par poäng till för att kunna vara ett av lagen som slåss om världsmästartiteln. Det som är bra i den här situationen är att vi har hamnat i ett väldigt bra läge när det kommer till play-off. Det handlar om Nederländerna som ska besegras, och det är två matcher det handlar om, en på hemmaplan och en på bortaplan. Nederländerna har traditionellt sett inte varit en utmanare som skrämmer svenska spelare, så vi håller tummarna att juni-mötena kommer att gå vägen – och att VM-platsen därför är säkrad.

Det kommer att finnas mycket att se fram emot i den här turneringen, och vi tipsar starkt om att försöka få en biljett till en av finalerna, även om man inte vet om Sverige kommer vara ett av lagen som kämpar. Handboll är alltid en fantastisk sport att se live, och när det handlar om de bästa lagen i världen är det såklart ännu bättre.

Leave a Reply