KHK News

Handbolls-EM 2020 – allt du behöver veta

Handbolls-EM 2020 var inte bara en upplevelse för dig som gillar att följa mästerskapet på TV utan gav även stora chanser för dig som gillar betting. Ett exempel är bet365 Bonuskod 2020, en kod som även nu aktiverar trevliga sportodds, inte bara för handboll utan även för fotboll och tennis.

Online marknaden för digitala sportsatsningar utvecklas kontinuerligt och erbjuder idag mängder med olika odds, tipsare och bonusar. Vad ska du tänka på när du satsar är en fråga vi besvarar lite längre ner.

Nu återigen till herrarnas handbollsmästerskap 2020. Varför var det annorlunda än tidigare tävlingar? Mästerskapet var det första av sitt slag att hållas i mer än ett endaste land. Matcherna fördelas mellan olika länder och Sverige var ett av dem. Beslutet om fördelningen togs av EHF (Internationella Europeiska handbollsförbundet) i Dublin redan år 2014. Tre europeiska länder var värdar för matcherna, nämligen Sverige, Norge och Österrike.

Handbolls EM i Sverige

I Sverige spelades det totalt tre matcher, i Stockholm på Tele2 Arena, i Malmö Arena (Malmö) och på Scandinavium i Göteborg.

Att ha Sverige som värd innebar att vi svenskar fick titta på matcherna på hemmaplan. Inga utlandsresor och extra kostnader behövdes för att avnjuta handbollens mästerskap live. Som svensk kunde man bara ta tåget till respektive stad och titta på matcherna, något som faktiskt inte hänt förut. Sittplatserna var dessutom riktigt många. Tele2 Arena med 24 000 sittplatser, Malmö med 14 000 och Göteborg med 12 000.

Sportevenemang har en bevisad stor och positiv påverkan på värdlandets ekonomi. Många fans reser till den aktuella staden för att se matcherna vilket gör att hotell blir helt uppbokade, pubarna fylls och stadens allmänna intäkter från nöje, biljettförsäljning och loge blir större tack vare att antalet turister ökar. Den här positiva effekten gör att många länder kämpar för att bli utvalda som värdländer för olika mästerskap.

Odds och sport

Handbolls EM, likt de flesta andra sportevenemang, väcker spelbolagen till liv. Odds erbjuds, tipsare skriver artiklar och försöker ge bra kommentarer och råd om hur man ska satsa online. Att antalet digitala spelbolag som erbjuder betting ökar och blir allt mer aktiva är ingen nyhet för någon. Frågan är snarare hur man ska välja rätt bolag att satsa på.

Att pricka in rätt partner i odds djungeln kan kännas svårt och förvirrande. Till hjälp kommer olika analyser och jämförelsesidor som försöker ge en klar överblick av de aktuella aktörerna. Titta gärna på några sådana och gör en egen granskning. En bra idé är även att fråga någon bekant eller kompis med erfarenhet inom betting.

En bra rekommendation är att lägga odds i spelbolag som har svensk spellicens. Svenska Spelinspektionen har hård kontroll och ser till att spelarna erbjuds en säker miljö att spela i.

Ett annat råd är att välja en sajt med rättvisa kommissioner. Alla spelbolag tar avgifter när ett odds läggs, frågan är hur stora dessa är. Gör en egen bedömning om dess storlek genom att titta på vad som erbjuds på marknaden och jämföra aktuella nivåer. Räkna på den eventuella kostnaden inför varje satsning. Självklart, bör valet falla på en sajt med lägre kommissionsnivåer.

För att sammanfatta – välj ett spelbolag med svensk licens och låga kommissioner. Resten är bara tur! 

Njut av sport och odds med måtta!