Blog

Spelteknik i handboll

Handboll är en populär sport i Sverige och övriga Europa. I Sverige började man att spela handboll på 1900 talet. Allsvenskan för herrar grundades 1934 i Sverige och i 1971 grundades den även för damerna. Det är en älskad sport i hela landet och både dam- och herrlandslaget gör bra ifrån sig. Sverige är faktiskt en av de ledande nationerna inom handboll, och har vunnit över 20 medaljer i både OS, VM och EM. Betting på handboll är speciellt vanligt i Sverige. För betting av handboll är det däremot viktigt att du förstår tekniken i handboll och vet vem du borde satsa på. Så innan du satsar på en handbollsmatch på ett No Account Casino Cashback, se till att ha lusläst den här artikeln först. 

Grundtekniker i Handboll 

För att en spelare ska vara bra i handboll krävs det att de förstår hur de kastar bollen på bästa sätt. Detta antingen genom en passning till en annan spelare, eller ett skott mot målet. Att ha en bra teknik med bollen är grundläggande för att en spelare ska vara bra på handboll. De bästa spelarna vet hur de både kastar bollen hårt, och långt. Allt sitter i handleden och det krävs många år av träning för att nå dit utan att riskera några skador. 

Handboll är en sport som handlar om rörelser, både tillsammans med bollen, men även utan bollen. Något annat som är en grundläggande princip i handboll är att kunna springa fort. I handboll handlar det inte om att springa långt, utan snarare snabbt. Det viktigaste i handbollen är att spelaren är snabb på fötterna, och kan göra snabba vändningar och följa bollen vart den är. En spelare måste då kunna stanna tvärt och vända om för att springa mot den andra delen av planen. En handbollsspelares fötter stannar aldrig, utan följer bollen över hela planen. Det är viktigt att ha ett bra fotarbete och att kunna röra sig i både små och större rörelser, vilket också kräver en bra balans. 

Anfallsteknik i handboll 

Det finns olika sorter av anfallsteknik, men det är här man använder spelarens olika styrkor i spelet. Hur anfallet ser ut beror också på hur spelaren har fått bollen, om det är efter ett mål eller om en spelare själv har fått tag i den. Olika lag använder sig här av olika spelkombinationer för att ta sig till motståndarens sida av planen för att kunna göra ett mål. Anfallstekniken beror också på hur motståndarens försvarsteknik ser ut. 

Försvarsteknik i handboll 

Precis som det är viktigt att ha en bra anfallsteknik är det precis lika viktigt att ha en bra försvarsteknik för att förhindra att det andra laget får poäng. En teknik som är vanligt i Sverige är 6-0 försvar. Tanken med denna form av försvar är att ingen ska bli utlämnad och spelarna kan ta hjälp av varandra. Ett annat försvar är 5-1 vilket betyder att en spelare försöker att störa motståndarnas spel. En spelare rör sig då utanför de övriga spelarnas försvar och har som uppgift att störa spelet, och försöka att ta tillbaka bollen.