Blog

De bästa träningstipsen och övningarna till handboll online

För dig som vill variera din träning eller komma igång med dina handbollspass finns det mycket att hämta online. Nuförtiden kan man hitta guider till nästan vad som helst online, vare sig det handlar om en guide till handboll, en guide till casino eller en guide till cv-skrivande, resurserna är oändliga. För att få ett hum om vart man kan vända sig om man är sugen på att veta mer om träningen som ligger bakom handbollsspelande har vi gått igenom några av de sidor som finns online – och vad de har att erbjuda.

Gå direkt till förbundets hemsida

Det svenska handbollsförbundet är en guldgruva för den som letar efter grundläggande information och råd när det kommer till träning. Här kan man inte bara hitta aktuella regler och upplägg, men också ett häfte med övningar för de som är nybörjare i sporten – vilket underlättar enormt när man ska komma igång. Det kan vara allt från teknik till hur man rör sig på planen och hur man undviker att få frikast och straffar emot sig – dessa genomgångar är väl värda en läsning.

Hitta rätt bland poddar och bloggar

Det finns såklart också många bloggar och poddar som är inriktade på antingen sport i allmänhet eller handboll i synnerhet. Det gäller att hitta de som verkligen har experter bakom skärmarna, eftersom man annars kan få mycket desinformation som knappast hjälper. Att gå via TV-kanalerna är ett bra sätt att hitta seriösa journalister som vill ge ut den bästa podden eller skriva den bästa bloggen. Under stora mästerskap är det inte ovanligt att kanalernas sportavdelning startar en ny blogg för att hålla tittarna uppdaterade på vad som händer i mästerskapet, vilket kan vara en väldigt bra källa för dig som vill ha koll på handbollsvärlden och hur de bästa spelarna tränar och förbereder sig för stora matcher.

Lär dig av intervjuer

Det finns mycket att hämta från intervjuer som spelare har gjort, både inför mästerskap och efter vinster. Även de som gjorts i stundens hetta efter en bitter förlust kan vara ett bra sätt att lära sig mer om mentaliteten som krävs för att bli en bra handbollsspelare – och hur man hanterar den press och stress som följer med sporten. Att kunna analysera sitt eget, och lagets spel, är en viktig del i att spela handboll, så se till att lära dig av de bästa.

Bli en bättre tränare genom onlinetips

För dig som inte bara har ansvar för din egen träning utan också för hela ditt lags – ta gärna del av de tips som finns online, eftersom de kan ge idéer inte bara till hur man kan förbättra uppvärmningen utan också hur man bäst kan lägga upp spelet och hur man kan utnyttja sina styrkor i laget på allra bästa sätt. Går man in på sidor som har inriktat sig just på så kallade “drills”, alltså upplägg inför matcher, kan man hitta massor av varianter som kanske passar just ditt lags spelstil. Ett exempel på en sådan sida är Sportplan. Det är dock viktigt att vara lite kritisk här – inte alla tips kommer att funka med ditt lag, och inte alla tips som finns här är bättre än de upplägg du redan har. Ta inspiration från dem och lär dig det som är absolut nödvändigt, lita på din instinkt för att sköta resten.

Leave a Reply