Blog

VM 2019 närmar sig med stormsteg

För alla oss som älskar handboll kan inte årsskiftet komma snart nog. Det är inte lång tid innan VM äntligen drar igång igen, och den här gången kan vi dessutom ha råd att åka och kolla på flera olika matcher, eftersom mästerskapet håller delvis till i grannlandet Danmark. De övriga matcherna kommer att spelas i Tyskland, vilket innebär att man med gott samvete kan boka resor till samtliga stadior, utan att behöva känna sig som en miljöbov eftersom det går att fixa både tåg- och bussresor dit. Vad är det då som kommer att hända på VM, vem är det Sverige kommer att ställas emot i sina första matcher, och vart kan man åka för att titta? Vi har såklart tagit reda på allt detta, så att du kan få all info på ett kick.

Dags att dra till Danmark

Som vi redan nämnt kommer alltså Sveriges inledande matcher att spelas i Danmark, närmare bestämt i huvudstaden Köpenhamn. Detta är bra för alla supportrar, eftersom tåget från Malmö bara tar ungefär en halvtimme och de går hela nätterna, så man slipper till och med lägga ut pengar på att bo på hotell, i alla fall ifall man hör hemma i Sveriges södra delar. Alla som bor på andra ställen kan såklart ta tillfället i akt att flyga till Kastrup, och därifrån ta tåget som tar dig in till Köpenhamns centrum på bara några minuter.

Alla Sveriges gruppmatcher kommer att spelas i Köpenhamn, och det är totalt fem stycken som kommer att avgöra ifall Sverige går vidare till slutspel eller inte. Som bekant är Sveriges landslag hetare nu än på många år, och alla experter spår att vi kommer ha en bra chans att vinna gruppen, för att inte tala om att avancera från gruppspelet.

Ingen större utmaning i grupperna

De lag som Sverige blivit lottade att möta i gruppspelet är Egypten, Angola, Argentina, Qatar och Ungern, i den ordningen. Det är alltså inga topplag som spelar mot oss i början, möjligtvis kan Egypten eller Ungern utmana lite mer, men det är inga stora bekymmer som väntar, i alla fall inte om Sverige kan hålla den klass vi sett dem ha i tidigare mästerskap. Vi ska såklart inte säga att det kommer gå enkelt att komma till kvartsfinalerna, det är ändå ett VM vi pratar om, men vi är positiva till Sveriges chanser att få igång sitt spel och prestera på hög nivå.

Det finns en hel del spekulationer om vilka lag som kommer att dominera sina grupper, och det är alltid en bra idé att följa inte bara Sveriges grupp, utan alla andra matcher också, för att ha koll på eventuella motståndare längre fram i turneringen.

Leave a Reply