KHK News

Toppstrid slutade med seger för Sävehof

Matchen mellan Sävehof och Kristianstad i damernas toppliga SHE blev en riktig rysare. Det var Kristianstad, som just nu ligger på tredjeplats i tabellen, som var favoriter inför matchen men det var Sävehof som till slut fick marginalerna på sin sida. Detta är den fjärde matchen i rad som laget vinner, och det ser ut att bli en spännande säsong under våren om laget fortsätter att prestera i den här takten. Det var dock inte en enkel seger, Sävehof låg under med ett par mål i princip hela första halvan, och i halvtid stod det 10-12. Det såg ut som att Kristianstad skulle lyckas med att spränga lagets formkurva, men det räckte inte riktigt hela vägen.

En vändning i precis rätt tid

Det är ju dock inte den som leder först som alltid tar hem matchen, vilket Sävehof visade när de lyckades vända trenden i andra halvlek. Fram till den fyrtionde minuten i matchen hade Kristianstad ledningen, men därefter tog det stopp. Det blev bara fyra mål de sista tjugo minuterna för Kristianstad, medan Sävehof drämde till med tio. Laget från Partille verkade gå in i andra andningen i slutet på andra halvlek, och fick det att helt ta stopp för det gästande Skånelaget. Matchen slutade på 24 – 18 till Sävehof, en seger som lovar gott för lagets framtida spel i ligan.

Spelarna som glänste på plan

Det finns alltid ett par målvinnare, och denna match var inget undantag. Damen med flest mål den här dagen var Kristianstads storspelare Asli Iskit, som fick in 7 mål totalt och helt dominerade sitt lags anfallsspel – näst i tur på Kristianstads målgörarlista var Agnes Rutqvist med två mål. Sävehofs bästa målgörare var Ida Odén, som gjorde 6 mål. I Sävehof var målen lite jämnare fördelat på spelarna, vilket kan vara en anledning till att laget tog hem segern.

Sävehof tar sig upp till fjärdeplatsen

Denna match ledde till förändringar i topp 5 i damligan, där Sävehof tog sig förbi Lugi och hamnar därmed på fjärde plats. Än så länge ligger Kristianstad snäppet över på bronset, men det skiljer bara ett poäng lagen emellan, och säsongen är långt ifrån över. Leder ligan gör Höörs HK med 30 poäng, följt av Skuru IK på 24. Kristianstad har just nu 21 och Sävehof 20. Nu är det bara att vänta och se ifall Sävehofs uppgående trend kommer att hålla i sig hela våren, eller om det kommer att visa sig vara en tillfällig topp. Så som laget presterat i sina senaste matcher verkar det inte vara något som är på väg bort, särskilt inte om man tittar på hur laget återtog kontrollen och styrkan i sin det senaste mötet.