KHK News

Det é tunga tider, för en del…..

Ystadpågarna kom till Kävlinge med ett bra lag på torsdagskvällen och tänker nog göra allt för att slippa kvala sig kvar i div. 2. KHK däremot får nu inrikta sig på att hålla sig över det nedre sträcket i tabellen, det som betyder direkt nerflyttning och spel i div. 3 nästa säsong. Det kommer förmodligen att krävas en vinst på någon av de två kvarstående matcherna för att ett kval ska bli verklighet.

Richard Jönsson saknades pga sjukdom och detta märktes tyvärr tydligt! Richard är en spelare som gör 5-6 mål och dessutom har en handfull assists på sitt konto varje match. Han är också den som oftast styr mycket av det offensiva spelet och utan honom orkade vi inte riktigt spela i 60 minuter. Ett passivt försvarsspel bidrog till att YP många gånger fick avsluta i bra lägen alldeles för enkelt och när inte målvakterna hade den bästa av dagar så blev det för tufft, förlust med 23-30 efter 14-15 i paus. Matchen var annars ganska jämn i ca 50 minuter men när gladiatorernas ork försvann och landslagsspelaren Niklas Ekberg tog sitt ansvar så gled initiativet snabbt över till bortalaget. Två uppgifter återstår i årets serie, Alstermo borta på söndag och Rydebäck hemma nästa lördag. Hjärta och smärta är väl det som får gälla vid dessa tillfällen.